Gerard Zandbergen

Nummer 4 Lijst 6

Mijn naam is Gerard Zandbergen, ik woon vanaf 1 november 1969 in Houten en ben gehuwd met Bertie Vedder. Samen zijn wij de ouders van een dochter en twee zoons.

Na mijn middelbareschooltijd in Amersfoort, volgde mijn militaire diensttijd.

Ik zwaaide af als dienstplichtig sergeant en ben vervolgens mijn loopbaan begonnen als financieel ambtenaar bij de gemeente Bunschoten. Na nog enkele gemeenten te hebben gediend, waaronder de gemeente Houten, ben ik bij de provincie Utrecht gaan werken. Daar werd ik belast met het financieel toezicht op een aantal Utrechtse gemeenten en waterschappen. In 2002 maakte ik de overstap naar de provincie Zuid-Holland. Ik werd daar benoemd als teamleider financieel toezicht. Per 1 mei 2008 maakte ik op 62-jarige leeftijd gebruik van de mogelijkheid om met vervroegd pensioen te gaan.

Daardoor kreeg ik meer tijd voor het raadswerk van de gemeente Houten. Ik ben fractievoorzitter van de Inwonerspartij Toekomst Houten (ITH). Met vijf zetels zijn wij de derde partij van Houten. Graag hadden we na de laatste verkiezingen deel willen uitmaken van het college. Helaas werd ons dat niet gegeven. Maar ondanks deze tegenvaller blijft de fractie van ITH zich ook vanuit de oppositie inzetten voor de belangen van de inwoners.

Mij inzetten voor de belangen van de inwoners is altijd mijn motivatie geweest om de politiek in te gaan. Ik wil me nu ook graag inzetten voor de belangen van het waterschap, die opkomt voor de inwoner. Die de inwoner centraal stelt. In deze tijd waar het water een cruciale rol speelt in ons leven, is dat hard nodig. U kunt op mij rekenen.

Breng ook uw stem uit op 20 maart. Stem op Lijst 6!