Anouk Haaxma

Nummer 3 Lijst 6

Wat willen inwoners met water? Een hele simpele vraag? Die Inwonersbelangen als volgt beantwoordt: Veilig wonen en recreëren, schoon water uit de kraan met oog voor het landschap en de natuur, nu en in de toekomst en het moet ook nog betaalbaar zijn.

Om dit te bereiken stuurt Inwonersbelangen op duurzaam waterbeheer, met optimaal grondgebruik waar de samenwerking tussen inwoners, waterschap, overheid en maatschappelijke organisaties cruciaal is.

Mijn ambitie is om juist de samenwerking met inwoners en maatschappelijke organisaties een extra impuls te geven.

Inwoners voelen de gevolgen van het watermanagement direct, maar zijn zich vaak zelf niet bewust van hun eigen invloed. Wat kun je zelf doen om bij te dragen aan goed en voldoende water voor nu en in de toekomst. Wat is daarbij zinnig en wat niet?

Denk bijv. aan het afkoppelen van de regenpijp zodat regenwater in de bodem, een ton of bassin kan zakken, het ontstenen van de tuin, maar ook aan alles wat je meespoelt met het water (shampoo, vaatwastablet, etc.). Kan er in een droge zomer wel/niet gesproeid worden.

Ik denk dat heel veel inwoners met de juiste informatie graag bijdragen en ik zie het als mijn taak bij het waterschap om hen te informeren en adviseren.

Breng ook uw stem uit op 20 maart. Stem op Lijst 6!